Nu ska jag förstöra alla romantiska idéer om hur det är att ha häst

wpid-20151022_105257.jpg

Fotot föreställer en skottkärra fylld med gammal bädd. Synd det inte finns doftbloggar 😉 Jag själv stinker som om jag skulle ha tömt trekammarbrunnen för hand ungefär. Bara så du får en liten hint om hur det vanliga oromantiska arbetet ter sig på en hästgård.

Ett tips alltså, till dig som har hästälskande barn som tigger om att få en egen häst, eller till dig som är medryttare utan stalljobb eller till dig som drömmer om att skaffa egen gård osv, osv. Jag har aldrig haft så lite tid att rida som sedan jag skaffade egen gård. Det säger nog alla gårdsägare jag pratat med.

Tandläkarkollen för tre hästar gick i runda slängar på 5000:- och då var det inga problem.

Tur vi har PRE som blir tjocka och mår gott på bara gräs på sommaren och hö/hösilage på vintern. Visa en kraftfodersäck för våra hästar och de går upp 50 kg. Billiga och bra i drift.

De där tjejerna som hängde i stallet, borstade och pysslade, putsade sadlar och mockade. Var är de? De försvann nog för typ 15-20 år sedan. Så alla ni som tror att vi gårdsägare utnyttjar en massa snälla barn, glöm det!

Men varför i all sin dar har man då hästar undrar förstås du som inte vet hur det är? Tja, titta på den här videon så förstår du:

https://www.facebook.com/30049274825/videos/10153676041229826/

PS! En bonus är att vi behöver inga gymkort.

4 reaktioner på ”Nu ska jag förstöra alla romantiska idéer om hur det är att ha häst

  1. Numera är jag hundägare istället för hästägare pga ledbesvär men minns med glädje (och saknad) mitt hästliv. Minns när jag var trött efter jobbet och kom in i stallet. satte på radion lite lågt och började mocka. Dagens vedermödor försvann i takt med att skiten i boxen också gjorde det. Ridturerna i skogen var lika härliga som arbetspassen i paddocken. Och finns det något ljuvligare ljud än hästar som tuggar hö medans kvällsmörkret lägger sig utanför?
    Det var värt slitet med spån, hö och staketstolpar som skulle ner i stenig jord. 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s