Tänk att man kan beta hästar nu

img_20160222_181732.jpg

Gröna strån sticker upp överallt bland det torra, långa gräset. Men det är helt förfärligt blött överallt. Det måste väl ändå någon gång vara slut på vatten där uppe?

Idag fick jag en härlig känsla, trots allt, av att snart kan vi njuta av fikastunden i solen. Hittar man en lugn vrå så värmer solen skönt.

Jag läste en så bra beskrivning på Happy Horse Trainings fb om hur det är att rida in en unghäst. Det är som att bygga och flyga ett flygplan. Om man slarvar och en bit av en vinge saknas eller om motorn inte blir rätt hopsatt så kan planet inte lyfta.

Lika viktigt är det att förbereda unghästen för ridning. Låt det ta tid.

Jag tänker på så många hästar som rids in snabbt som tusan för de ska säljas. Har man tur funkar det,  men för det mesta blir det till att backa eller i värsta fall börja om helt. Många som köper inridna hästar från Spanien får ett tufft jobb. Trist att köpare inte är beredda att betala lite mer för svenskfödda, välhanterade hästar. Det blir billigare i längden tror jag.

Jag tycker också att det är märkligt att alla vill ha inridna hästar och missar allt det roliga umgänget med ett föl, som man sedan får följa genom livet och där man vet allt vad det varit med om.

http://www.gustavsborg.com

 

 

 

2 reaktioner på ”Tänk att man kan beta hästar nu

  1. Jag tror att många tror att det är jättesvårt med unghäst och få den klar så att säga. Och visst är det svårt men det är oxå fantastiskt! vi har haft vår Annie sen hon var 10 månader och jag ångrar inte en sekund att vi faktiskt köpte henne som liten! visst har stunderna funnits när man tänkt att åh en gammal färdigskolad häst hade varit bättre…men hon ger så mycket och det är så mysigt när man ser att det går framåt, att poletterna ramlar ner. Och att hon faktiskt litar helt och fullt på en. Det är en magisk känsla. Verkigen!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s